logo
Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk de online versie / View the online version
header

Het is zomer! Trek uw wandelschoenen aan of pak uw fiets en kom naar het mooie Zuid-Limburg, een waar paradijs voor wandelaars en fietsers. Onze abdij ligt in een heuvelachtig gebied op de grens van Nederland en Duitsland, waar prachtige wandelingen te maken zijn. Fietsers kunnen het parcours verkennen van o.a. de beroemde Amstel Gold Race en Limburgs Mooiste, en de fanatieke wielrenner kan het "Duivels bosch' beklimmen. Dit pad ligt in onze achtertuin en werd speciaal voor het NK Wielrennen geasfalteerd!  In deze nieuwsbrief vertellen wij u alles over wandelen en fietsen rondom Abdij Rolduc!

afbeelding
Abdij Rolduc: ideale uitvalsbasis voor uw tocht!

Onze abdij is de ideale uitvalsbasis voor uw wandel- of fietstocht. Bij onze receptie zijn diverse wandel- en fietsroutes verkrijgbaar. Na uw tocht is het heerlijk vertoeven op ons terras in de pittoreske binnentuin, dat door de ANWB is opgenomen in de lijst van de mooiste terrassen van Nederland 2018.

Wij zijn een ANWB fietsservicepunt. Dat betekent o.a. dat wij gratis een fietsservicebox ter beschikking stellen waarbij u eenvoudige reparaties aan uw fiets zelf uitvoert. Tevens beschikken wij over een fietsoplaadpunt, fietsverhuur en een afgesloten fietsenstalling.

Abdij Rolduc biedt vaak onderdak aan wandel- en fietsgroepen. Wilt u graag een arrangement op maat voor uw groep? Ook dat is mogelijk. Kijk op onze wandel- en fietspagina voor de diverse mogelijkheden en routes.

Wandel- en fietspagina
afbeelding afbeelding
Wandelroutes Fietsroutes

Zuid-Limburg is DE regio als het gaat om wandelen. Rondom Abdij Rolduc kunt u prachtige wandelingen maken in de nabijgelegen natuurgebieden. Een bijzondere route die zeker de moeite waard is, is de "Bokkenrijdersroute" van 5 km.

Ons hotel is ideaal gelegen voor toerfietsers, mountainbikers en wielrenners. Er zijn verschillende fietsroutes in de buurt van onze abdij. Een mooie route is bijvoorbeeld de "Kastelenroute Parkstad Limburg" van 35 km lang.

Wandelroutes
Fietsroutes
afbeelding
Aktiva Tours

Aktiva Tours is een vaste gast binnen onze kloostermuren. Pim van Aktiva Tours vertelt over hun ervaringen met Abdij Rolduc: 

"Aktiva Tours is een Nederlandse reisorganisatie. Na bijna 25 jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste aanbieders van fiets- en wandelreizen. Aktiva Tours biedt zowel groepsreizen als individuele reizen aan. Alle reizen staan op de website www.aktivatours.nl. Ook door het jaar heen worden daarop regelmatig nieuwe reizen toegevoegd. Ondanks dat Aktiva Tours sinds 1995 zo gegroeid is, kennen ze vele reizigers persoonlijk"

Lees meer over Aktiva Tours & Abdij Rolduc
afbeelding afbeelding
Wandelarrangement Route.nl

Wilt u blijven overnachten en onze abdij verkennen? Boek dan ons wandelarrangement inclusief informatiepakket, wandelboekje, koffie met vlaai en overnachting met ontbijt. Tegen bijbetaling verzorgen wij een lunchpakket. U kunt daarnaast ook heerlijk slenteren door onze kloostertuin of het bosquet.

Een verzameling van de mooiste wandel- en fietsroutes is nu gratis te downloaden via de Route.nl app. Deze app is het ideale hulpje tijdens het wandelen en fietsen. Hier vindt u meer dan 100.000 fiets- en wandelroutes in heel Nederland. Het Route.nl boekje voor de regio Limburg is verkrijgbaar bij onze receptie (€ 4,95).

Wandelarrangement
Route.nl
afbeelding
Cultuuragenda

Heeft u even geen zin om te wandelen of te fietsen? Dan zijn er nog tal van andere mogelijkheden in en rondom Abdij Rolduc. Zo kunt u in de maand juli weer deelnemen aan verschillende rondleidingen, het zomerconcert van de Stichting Orgelkring Kerkrade bijwonen of een ritje maken in de Beleefbus Kerkrade. Neem gerust een kijkje in onze cultuuragenda.

Cultuuragenda
Abdij Hotel Rolduc Blijf op de hoogte
Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade
Nederland

t. +31 (0)45 54 66 888
e. info@rolduc.com
header header
Ervaart u onze e-mailnieuwsbrief als ongewenst,
Klik hier om u uit te schrijven / Click here to unsubscribe