logo
Vreemde opmaak of geen afbeeldingen?
Bekijk de online versie / View the online version
header

Abdij Rolduc heeft een rijk verleden, meer dan 900 jaar. Onze toegewijde gidsen vertellen u tijdens een historische rondleiding alles hierover. Over de stichter Ailbertus en de Augustijner koorheren, over de Hertogen van Limburg, over het mijnverleden en nog veel meer. U komt op plekken waar normaal geen toegang tot is. Er zijn diverse mogelijkheden om Abdij Rolduc te ontdekken, hieronder een overzicht van de opties.

afbeelding
Bezoek de Rolduc wijngaard!

Tussen mei en september kunt u een keer per maand op zondag een historische rondleiding met een bezoek aan onze wijngaard reserveren. De eerste van dit jaar vindt plaats op zondag 20 mei aanstaande. De rondleiding met het bezoek aan de wijngaard kost € 8,50 per persoon en begint om 11:00 uur.

Aanmelden kan tot de zaterdag ervoor om 17:00 uur via receptie@rolduc.com of via 045-5466888. Kijk hieronder voor de exacte data.

Rondleiding met wijngaardbezoek
afbeelding
Bezoek de Rolduc micro-brouwerij!

Elke tweede zondag van de maand (en in mei en juli zelfs nog een extra zondag!) kunt u bij ons een historische rondleiding met een bezoek aan de enige kloosterbrouwerij van Limburg reserveren. De rondleiding met het bezoek aan de brouwerij kost € 11,50 per persoon incl. een kleine proeverij met hapjes. Aanmelden kan tot de zaterdag ervoor om 17:00 uur via receptie@rolduc.com of via 045-5466888. Kijk hieronder voor de exacte data.

Rondleiding met brouwerijbezoek
afbeelding afbeelding
Historische rondleiding Groepsrondleiding

Elke zondagochtend vindt er een Nederlandstalige historische rondleiding plaats. In de schoolvakanties ook op woensdagnamiddag. Aanmelden via 045-5466888 of receptie@rolduc.com. 

Wilt u met uw eigen groep op een andere dag of op een ander tijdstip een historische rondleiding reserveren? Ook dat kan in onze abdij, zowel Nederlands-, Duits- of Engelstalig. 

Historische rondleiding
Groepsrondleiding
afbeelding
Abdijarrangement voor groepen

Een leuke manier om met uw gezelschap kennis te maken met de historie van onze abdij is het Abdijarrangement. Dit arrangement bestaat uit:

  • ontvangst met koffie of thee en Limburgse vlaai
  • historische rondleiding met een gids
  • na afloop een glas abdijbier & 2 Limburgse hapjes in onze abdij

Prijs € 16,50 per persoon.

Het Abdijarrangement duurt ca. 2,5 uur en is mogelijk voor groepen vanaf 15 personen (op basis van reservering en op basis van beschikbaarheid).

Reserveer nu
afbeelding afbeelding
Ridder in de orde van Oranje-Nassau Cultuuragenda

Afgelopen maand zijn 2 van onze gidsen benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau: Catharina Scholtens en Jan Meindersma. Wij zijn hartstikke trots en willen ze bij deze nogmaals van harte feliciteren!

Natuurlijk vinden er naast rondleidingen ook nog een heleboel andere evenementen plaats. Tot en met 30 mei is de bijzondere expositie "Kort & Krachtig van de familie Kort te bewonderen. Neem hieronder een kijkje in onze agenda voor al onze evenementen.

Lees meer
Cultuuragenda
Abdij Hotel Rolduc Blijf op de hoogte
Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade
Nederland

t. +31 (0)45 54 66 888
e. info@rolduc.com
header header
Ervaart u onze e-mailnieuwsbrief als ongewenst,
Klik hier om u uit te schrijven / Click here to unsubscribe